LocDataBase – database voor modelspoor

LocDataBase is een database-programma die ik zelf heb gemaakt voor het bijhouden van de gegevens van de locomotieven, rijtuigen en wagons. zo kan ik in één keer alle gegevens van de geselecteerde locomotief, rijtuig of wagon inzien.

zoals je kunt zien aan het plaatje is de werking vrij simpel. Door enkel een aantal velden in te vullen, ook op de tabbladen kun je een aantal gegevens kwijt. Denk hierbij aan de onderhoud van een locomotief. Of welke CV waarde’s welke waarde heeft die geprogrameerd is, zonder daarbij de decoder via het digitale systeem uit te lezen.

Momenteel staat deze nog in een testfase en zijn er nog een aantal bugs die eruit gehaald moeten worden. Maar het programma werkt bijna zoals ik zou verwachten. Of ik LocDataBase ga verspreiden onder de modelspoorders heb ik nog geen idee. Zelf ben ik al een aantal weken bezig geweest met het schrijven en ontwerpen van LocDataBase, dit gebeurde tussen en tijdens het opbouwen van mijn spoorbaan.