N Baan – Deel 6 – Rails leggen en draden solderen


Inmiddels zijn de 2 kop-sporen gelegd en de draden aan de rails gesoldeerd voor de blokken. De rails is gelijk gelegd en vast geschroefd met de rails schroefjes. De draden onder de baan gesoldeerd en aangesloten op de bezetmelder. Toch ook maar even de draden onder de baan goed bevestigd met zelfklevende houders en de draden vast gezet met tiewraps. Ook zijn alle draden met krimpkous geïsoleerd om kortsluiting te voorkomen.

Nog een keer een aantal nieuwe stootblokken halen en deze vervangen op de baan. De volgende stap is de onder plaat een kleur geven zodat er later balast gelegd kan worden tussen en naast het spoor. De plaatsen bepalen voor de seinen en hiervoor de gaatjes boren. De seindecoders onder de plaat bevestigen en de seinen aansluiten.

Ook zijn alle gaten tussen de rails opgevuld met bielsen.