N Baan digitaal aansturen met koploper

koploper software n baan

Zoals je hierboven kunt zien maak ik gebruik van het treinbesturingsprogramma Koploper van Pahasoft. De link naar dit programma is te vinden bij de knop “links”.

Hierin heb de mijn locomotieven ingevoerd en deze heb ik daarna via het programma geijkt. Ook is er een keuze gemaakt om alle treinen die ik nu in bezit heb, er voor gekozen om deze als personentrein te laten rijden. De blokken 2 tot en met 7 zijn stations blokken. Hier stoppen de treinen langs het parrons. in de afbeelding zijn deze rood getekend.

De baanplan zijn mijn N-Baan is hierin getekend en zijn alle bezet meldt punten ingevuld. De seinen die geplaatst zijn lijken veel maar, meer dan de helft is alleen in het programma zichtbaar en niet op de baan. Op de baan komen alleen de seinen te staan die in het zichtbare gedeelte te zien vallen.

Verder heb ik iedere trein van een variabele route voorzien. Hierin zijn een aantal blokken uitgesloten door middel van een richtingsverbod. Hierdoor zal het programma niet naar die blok rijden of deze blok kiezen.