N Baan – Deel 9 – Digikeijs servo decoder

De Digikeijs servo decoders zijn binnen. Ik heb de standaard Minitrix elektrische aandrijvingen vervangen nu door servo’s. zoals je hierboven heb kunnen zien. Ik heb 3 startsets besteld om de 12 wissel aan de sturen. Hierdoor zijn ook de standaard aandrijvingen verwijderd, waardoor je geen lelijke zwarte blokken naast de wissels hebt.

De servo’s heb ik onder de baan met een hete lijmpistool vast gemaakt. Van een paperclip heb ik de tussenstuk gemaakt om de servo aan de wissel te koppelen. Aan de wissel zit bij Minitrix zit een rood pennetje die normaal gesproken wordt geschakeld door de standaard aandrijving, hierin heb ik een klein gaatje gemaakt waar de paperclip inpast.

De Digikeijs decoders zijn naar mijn beleving gemakkelijk te programmeren. Zowel de wisseladres als de servo positie A & B in te stellen. zodat de wissels goed geschakeld worden.

Na een paar uurtjes test draaien heb ik nog geen problemen onder vonden.

Op naar het volgende project aan de baan